Myytävän asunnon arvon kohottaminen

Myytävän asunnon arvon kohottaminen

Talon myynti on usein tunnelmallista aikaa, ja useita myyjä ajattelee että heidän asuttamansa tila on täydellinen juuri sellaisenaan. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä ostajien mielipide, ja jos myyjä haluaa maksimoida asuntokaupan tuotot, hänen kannattaa kiinnittää huomiota pikkujuttuihin joilla tilan arvoa saa helposti nostettua potentiaalisten ostajien silmissä. Osa kikoista vaatii hieman aikaa, rahaa, ja osaamista, mutta useat niistä saa hoidettua pikku vaivalla.

Isommat hommat

Ensimmäinen, kallein, ja varmasti se tärkein juttu rehelliselle kodin myyjälle, on asunnon perusrakenteiden tarkastus. Jos talossa vuotaa katto, siellä on hometta tai lattialaudat notkuvat, sen arvo putoaa räjähdysmäisesti. Vaikka monelle varmasti ongelma talosta eroon pääseminen sen nykytilassa on varmasti houkutteleva ratkaisu, tästä saattaa seurata ongelmia vuosikausiksi, ja on parempi laittaa kämppä kuntoon ennen kuin se päätyy markkinoille. Näissä hommissa kannattaa hankkia apuun kunnon ammattilaiset, ja työt tehdä kulmia katkomatta tai penneistä pihistämättä. Samaan sarjaan isompia hommia kuuluu talon tarjonnan parantaminen. Ovatko sen sähköyhteydet täysin kunnossa, ja vetävätkö viemärit hyvin läpi vuoden. Vanhjopissa taloissa on usein puutetta sähkörasioista, jopten jos talosta haluaa saada täyden arvon, näitä kannattaa asentaa muutama lisää näppärille paikoille. Suomessa useimmilla on taloissa vähintään tuplaikkunat, mutta taaskin vanhempaa asuntoa myydessä tämä kannattaa tarkistaa. Moni ostaja kaihtaa ikkunoiden asennusta, ja kylmä talo ei ole kenellekään mieluisa.

Kosmeettiset kohotukset

Kun talon peruskunto on hyvä, myyjä voi lähteä miettimään millä tilojen ulkonäön kohotuksella  talosta saisio helöposti arvokkaamman oloisen. Ovatko lattiat kuluneet, ja saattaisi vaikkapa kylpyhuoneen kaakeloinnin antaa sille hieman luksus tunnelmaa. Onko kylpyhuoneen värimaailma kuin suoraan seitsemänkymmentäluvulta, ja saisitko pienillä kuluilla piristettyä sitä hieman. Kannattaa myös miettiä sopiiko kylpyhuoneeseen kylpyamme, vai onko pelkkä suihku parempi ratkaisu. Kylpyhuoneessa kannattaa miettiä myös valaisin ratkaisuja, ja sitä minkälaisen tunnelman ne antavat kodin potentiaaliselle ostajalle. Peilin lähettyvillä olevat spottivalot ovat huomattavasti mukavampia, kuin koko tilan valaiseva katossa oleva valkoinen valo. Monen ostajan päätökset kodin ostamisesta tehdään keittiössä. Tästä johtuen keittiön kaapistojen ja laitteiden kuntoon laittaminen saattaa tuottaa asunnon myyjälle yllättävän paljon lisätuloja. Tilojen tulee olla kotoisat mutta hygieeniset, ja myyjän ei kannata välttämättä ostaa kaikista kalleimpia kaapistoja, vaan pitää huolta että kulujen jälkeen on marginaalit kunnossa.

 

Tärkeät pikkujutut

Asuntoa myydessä kannattaa pitää huolta että se on mahdollisimman siistissä kunnossa ennen katsastusta. Jos asut siellä edelleen itse, yritä suunnitella näytöltä niin että sinulla on aikaa suoristaa paikat ennen ostajien saapumista paikalle. Pidä huolta että asunto näyttää parhaalta itseltään, ja mielellään edustaa elämäntyyliä jollaisen potentiaalinen ostaja saattaisi haluta itselleen. Järjestele kalusteet niin että kämppä ei tunnu liian täydeltä, ja siivoa liika romut varastoon. Laita näyttöjä varten esille parhaat pyyhkeet, petivaatteet, ja keittiöön vaikkapa hedelmäkori. Jos ulkona on harmaa päivä, sulke verhot ja valaise tunnelmallisesti, mutta jos parvekkeelle paistaa aurinko, ja ikkunoista avautuu kauniit näkymät, pese ikkunat ja jätä verhot auki. Hanki pöydille muutamia leikkokukkia, tai vaikkapa tyylikkäitä ja laadukkaita tekokukkia. Vaikka on suotavaa että olet siivonnut turhan krääsän pois nurkista, kannattaa kirjahyllyyn ja pöydille jättää muutamia esineitä persoonallista tunnelmaa luomaan. Tuoksut auttavat myös tunnelman luomisessa, ja perinteisesti näillä on haluttu luoda mielikuvaa kodista potentiaaliselle ostajalle. Vasta tippunut kahvio, ja uunituoreet pullat ovat klassikoita. Mieti lisäksi voisitko hankkia vessaan ja kylpyhuoneeseen tuoksuöljyjä kylpylämäistä tunnelmaa luomaan.

Tärkeät pikkujutut

 

 

 

Jaa:

Saatat myös pitää …